You are currently viewing 9 важни правила при започване на конна езда и посещение в конна база

9 важни правила при започване на конна езда и посещение в конна база

Както на всяко друго място, така и в конната база си има свои правила. Още повече, че тук се работи с коне, които са живи същества и имат своите характери, страхове и здравословен режим. Разбери кои са 9-те важни правила при започване на конна езда или просто посещение в конна база ,,Ахил‘‘ сред природата.

#1 На каква възраст може детето ми да започне обучение по конна езда?

Това много зависи от физическото състояние на детето, но, като цяло, на 7-8 годишна възраст може да се започне обучение. За деца между 4-6 години провеждаме съкратени уроци с базово обучение за седеж, баланс и управление. Обучението се провежда от сертифицирани инструктори, които имат опит с деца и провеждат уроците по приятен и забавен начин.

конна езда за деца

#2 На каква възраст може да качим дете върху кон?

Децата могат да се качат на конче за кратка разходка и на много малка възраст заедно с някой от инструкторите или с придържане от земя.

#3 Има ли ограничение за килограмите на ездача при конна езда?

Да, има ограничение. Ездачът трябва да бъде до 80 кг.

#4 Провеждате ли обучение по конна езда за възрастни?

Конната база провежда уроци по конна езда, както за начинаещи, така и за хора с известен опит. Уроците се провеждат на манеж под ръководството на сертифициран инструктор.

#5 Кога мога да яздя в планината?

Това зависи от твоята подготовка и от преценката на твоя инструктор. Преходи със съвсем начинаещи клиенти и с група не се правят. Горската езда се провежда индивидуално, за да може вниманието на придружаващия инструктор да е насочено изцяло към теб и да ти се окаже помощ при нужда.

яздене с инструктор

#6 Може ли да наема кон от конната база и да изляза на свободна езда в планината?

Конна база „Ахил“ в близост до София НЕ дава коне под наем за езда.

#7 Ние сме група от четирима човека и никога не сме яздили. Можем ли да направим преход в планината?

Конната база не прави преходи в планината с големи групи клиенти. Държим на индивидуален подход в обучението с внимание към всеки детайл с цел безопасност на клиента и поддържане на доброто състояние на учебния кон.

#8 Какво облекло е подходящо за езда?

Дълги панталони като дънки, клин, анцуг и затворени обувки. Къси панталони, сандали и чехли НЕ са подходящи за езда. Конната база осигурява каски за езда, поставянето на които е задължително.

#9 Може ли да храним животните?

Морковите и ябълките са любимо лакомство на конете. С радост ще ти помогнем и ще ти покажем как да ги почерпиш. Винаги питай дали може да им дадеш храна, защото не всичко, което си приготвил, е здравословно за тях.

Още сега може да си запишеш час, като ни звъннеш на 0895 686 019 или ни в пишеш в Messenger.

Вашият коментар